HTML

Én vagyok az a srác

"melyik vagy - kérdezte Psmith- az Iskola Réme, az Iskola Büszkesége, vagy a Megtévedt Fiú, Aki A Tizenharmadik Fejezetben Ivásra Adja A Fejét?"

Shell Beach, Andrássy (D), Marionette ID @ A38, 06.18

2009.06.04. 23:43 callmemike (törölt)

A Shell Beachnek különleges érzéke van ahhoz, hogy látszólag össze nem illő zenekarokkal együtt lépjen fel, volt olyan bulijuk, ahol az öt fellépő egyetlen közös momentuma a gitár meg a dob volt. Június 18-i hajós jelenésük előzenekarai is más-más forrásokból merítettek, a közös hangzást a mindhárom formáció zenéjében megtalálható epikus, quiet/loud dinamikára építő világ a közös pont. Persze a dobon meg a gitáron kívül.


A dallamos poszt-hardcoret játszó Shell Beach zenéjét a legmenőbb kilencvenes évekbeli gitárzenét játszó együttesek formálták: a hatások között a Deftones és az At the Drive-In mellett ott van az a Refused is, akik a hardcoret éppen a szélsőséges dinamikai váltásokkal forradalmasították. A Shell Beach ambientes, elszállós dallamvilága kétségkívül jelenős drámai töltetet hordoz magában, bár a zenekar leginkább kiválóan táncolható rockhimnuszok előállításában jeleskedik.

Az est külföldi fellépője, a neve dacára német Andrássy hasonló eszközökkel, indie-emós zenei háttérrel leginkább a poszt-rock irányába tendál, a 2009 elején megjelent This Is Where We Met albumukat üdvrivalgással köszöntő német sajtó szerint páratlanul jó érzékkel. Nagyívű struktúrákra épülő, levegősen filigrán hangzású dalaik helyenként a Mogwait, néhol inkább az Envyt idézik a hallgató számára, a poszt-rock zenekarok közül kirívó vonzódásuk a popzenei formák felé pedig csak szimpatikusabbá teszik őket: van énekesük is, szemben például a God Is an Astronauttal, akik előtt egyébként játszott már a müncheni zenekar.

A műsort nyitó Marionette ID a post-hardcore irányából közeledik a post-rock felé, a zenekar garázsrockos betétekkel és kiállásokkal tarkított, még alakulgató hangzását sajátosan magyar jellegű, melankolikus dallamvezetésű ének teszi könnyen felismerhetővé.


A buli sajátos hangulatához az elszálló részeknél megőrülést, az epikus betéteknék intenzív dohányzást és alkoholfogyasztást javaslunk. Ez utóbbihoz remélhetőleg mindenkinek elegendő apró marad a zsebében, a belépő ugyanis ötszáz forintot kóstál, ráadásul lefogyasztható.

Shell Beach honlap MySpace

Andrássy honlap MySpace

Marionette ID honlap MySpace

1 komment

Címkék: shell beach marionette id corvinteto andrassy

A bejegyzés trackback címe:

https://envagyokazasrac.blog.hu/api/trackback/id/tr731164581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.06.06. 14:55:41

szerintem kikúrt jó lesz. szerintem.
süti beállítások módosítása