HTML

Én vagyok az a srác

"melyik vagy - kérdezte Psmith- az Iskola Réme, az Iskola Büszkesége, vagy a Megtévedt Fiú, Aki A Tizenharmadik Fejezetben Ivásra Adja A Fejét?"

Járvány magyarosan

2009.05.10. 16:56 callmemike (törölt)

Ez a H1N1 dolog igazából ostoba hiszti, átverés és maga a vírus kábé annyira jelentéktelen, mint madaras megfelelője.

És akkor azt még nem is mondtam, hogy a közismert Sertés McFarm nevű élőlénynek semmilyen köze a vírus terjedéséhez. A disznóban, mint alaphelyzetben emberről emberre és madárról madárra terjedő betegségeket is begyűjteni képes állatban csak mixeli az Atyaúristen a koktélt, ami aztán emberről emberre tud majd terjedni (mint a köznapi influenza) és viszonylag jó százalékban juttatja majd a túlvilágra a delikvenst (mint a "madárinfluenza").

Ha a "sertésinfluenza" tényleg annyira veszélyes lenne, mint azt 3 éve előrejelezték, akkor nagyon-nagyon sokkal több lenne már a halott. Tényleg.

Egyébként meg azért vagyunk mi Magyarország, hogy szervezetileg zéró effortot tudjunk szembeszegezni a világjárvánnyal.

Egy hete mondta az Egészségügyi Miniszter Csávó (érdekli a neve a lófaszt, már a Gyurcsány-kormányból is csak azt a hülye belügyminiszter picsát volt érdemes megtanulni), hogy ők a sertésinfluenzára bizony plakáttal készülnek. Kétnyelvű poszterrel, amire rája van írva, hogy "ha beteg vagy, szóljá', és berakunk a karanténba".

A hőkamerás kérdésre nézett, hogy hát ő olyanról még nem hallott. Anyám járt a reptéren, mint az ÁNTSZ crew tagja, ő azt mondta, hogy hőkamera az van, bár a két terminálnál kétféle. De ez legyen a legkisebb baj.

Kiosztottak nekik, mint hatósági embereknek egyszerhasználatos védőöltözéket meg maszkot: ilyen habosított hungarocel jellegű köpenyeket, meg egy rácsos izé, amit gumiszalaggal a légzőszervéhez passzint az ember. Anyám találó megállapítása szerint utóbbi legfeljebb a nyájas turistákat védi a maszkos járványügyis tüsszentéseitől, bár azért őket se nagyon.

Köpenyből egy jut mindenkinek, úgyhogy az egyszerhasználatos védőköpenyt minden ÁNTSZ-dolgozó tartozik a táskájába csomagolni és legközelebb magával hozni, különben dádá lesz és sarokbaállítás. Maszkból kapnak kettőt is per kopf, úgyhogy aki akarja, az félrerakhat egyet natúr állapotban a következő alkalomra. Bár a maszkot sajnos nem naponta, hanem három óránként kéne cserélni.

Az ÁNTSZ-dolgozókat ezután szétosztják a kapuk között, ahol valami nemzetközi járványos szervezet által készített teszteket próbálnak meg kitöltetni a turistákkal. Tegyük hozzá, a járványügyisek nyelvi vonalon többnyire nincsenek túképezve, anyám az angol alapfokújával annyit tudott mondani a reptéri tömegnek, hogy "Sztop" meg "Kám, náu" és akkor ő még a jobbak közé tartozik.

Az indexre kikerült egy olvasói levél, ahol a mexikói tapasztalatok mellett az ÁNTSZ határozott tevékenységéről is beszámol az író, imígyen: A csomagkiadó szalaghoz érve fedeztem fel, hogy egy asztalnál ücsörög négy vagy öt fehér köpenyes hölgy. Odamentünk hozzájuk, és elmondtuk, hogy Mexikóból jövünk, ha szükséges, vizsgáljanak meg. Láthatóan nagyon megijedtek: az egyik nő azonnal felkapta a telefont, a „főorvos úrral” beszélt, a másik arról érdeklődött, hogy „hogyan sikerült kijutnunk Mexikóvárosból”.

Én, mint bennfentes, tudathatom, hogy ez a Kettő Á terminál, ahol olyan modern hőkamera van, hogy a tömegből is kiszűri a lázas embert magától. A másik terminálon rosszabb a technika, úgyhogy a járványügyisek itt kénytelenek ide-oda terelni az embereket.

Anyám meg is kért, hogy fordítsam le neki angolra a következő mondatot: "Erre is jöjjenek, de csak egyesével, egymást kis szünetekkel követve", cserébe pedig odaadta az egyik védőmaszkot.  A buszon fogom hordani, hátha külföldinek néznek.

Szólj hozzá!

Címkék: vírus sertés influenza ántsz járvány sertésinfluenza h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://envagyokazasrac.blog.hu/api/trackback/id/tr411113286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása